Filter
Den familieejede vingård, Cortes de Cima, ligger tæt ved Vidigueira i Portugals Alentejano region, midt imellem Lissabon, Algarve og Sevilla. Vingården har været i familiens eje siden 1988). Mød datteren Anna der også er vinmager - hun præsenterer her hendes eget personlige projekt med 2 smukke rene naturvine.
Vi er vendt hjem til landsbyen og landskabet hvor vi stammer fra, hjem til naturen og dets værdier. Til en styrkelse af autenticitet, traditioner og håndværk. Miguel er kommet fra et job og uddannelse som etnograf og laver nu vine, der reflekterer terroiret og sjælen i området ved foden af Moncalvillo. Miguel arbejder med stor omhu og lidenskab og laver økologiske vine med et lavt CO2-fodaftryk, lavet på håndværksmæssig måde, med manuel høst og pressning og med tilbagevenden til de gamle traditioner og sorter.
Om ikke så længe kan du læse om og bestille vores skønne vine herunder!
Og vi har været her længe - vi har faktisk boet, levet, elsket og virket her i Deutsch-Schützen i 7 generationer. Vi er i det sydlige Burgenland, og vores bjerg hedder Eisenberg. Det er her, vi kommer fra, det er her, vi hører til - oprindelse, oprindelse, hjem.
Stokkene vokser på og omkring Eisenberg. Hovedparten af dem er røde, kaldet Blaufränkisch, og de skaber opmærksomhed både i Østrig og i resten af verden. Det synes vi, at vi kan være stolte af - i al beskedenhed. "Vores metode er "hands-off". Det lyder som om vi ingenting gør, men det er kun vores vine, der kan være dovne, fordi vi giver dem masser af tid til at modnes. Vi arbejder sammen dag og nat - økologisk, jordnært og helt nede på jorden og i ordets egentlige betydning. Det er vores filosofi og hemmeligheden bag vor succes.
Med et glas vin i hånden er du en del af det.
Eisenberg er ikke et specielt højt bjerg, men det har præcis den RIGTIGE højde for at være afgørende og perfekt til vinproduktionen i denne region.
Det er dog ikke højden, der gør den virkelige forskel, men derimod jordbunden. Krystalskifer, baby! Dette giver vores vine deres unikke mineralske karakter. Det unikke skal beskyttes. Derfor har de fået de beskyttede oprindelsesbetegnelser "Eisenberg DAC" og "Eisenberg DAC Reserve" i nogle år for at repræsentere disse typiske og karakteristiske vine, der produceres på skråningerne og i omgivelserne.
Vi ønsker, at du skal kunne smage Eisenbergs karakter så rent og uforfalsket som muligt - der findes nok vine i verden, der smager af alt og intet på samme tid.
Vores "opskrift"? Økologisk landbrug, manuel høst, kærlig pleje af de gamle vinstokke (vi er stolte af vores vinstokke, der er op til 90 år gamle!), tilgrønning af vinrækkerne. Kort sagt: en masse øko-landbrug, en masse arbejde og en masse tid. Det betaler sig, tro os! I sidste ende er vi glade for et naturligt og bæredygtigt kredsløb, som ikke kun er der for os, men også for dem, der kommer efter os...
Château Duplessy og dets kældre ligger i AOC-appellationsområdet for fantastiske Bordeaux-vine, 15 km syd for Bordeaux og omkring 20 km fra Bordeaux Mérignac lufthavnen. Château Duplessy vingården har eksisteret siden 1728. Ejerne Josiane og Willi Liebherr har renoveret slottet med respekt for den historiske arkitektur. Vingården strækker sig rundt om slottet på de første bakker nær Garonne. Husets vinstokke nyder godt af en meget god sydlig og sydvestlig eksponering på grusjord og ler-kalkstensundergrund. Vingårdens druesorter består af tre ædle Bordeaux druesorter til fremstilling af husets rødvine: Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 15%, Cabernet Franc 15% og for hvide: Sémillon 20%, Sauvignon Blanc 70%, Muscadelle 5 % og Sauvignon Gris 5 %.
François Sick fortæller:
Høsten er helt manuel, i overensstemmelse med traditionen. Når druerne er modne, samler omkring tredive plukkere druerne i kasser, som straks transporteres til vores egne kældre. Ejerne valgte i 2010 økologisk landbrug, med respekt for miljøet og kun at bruge naturlige produkter til økologisk vinfremstilling. Under gæringen svarer karene i forskellige størrelser til de forskellige parceller på godset, hvilket gør det muligt at optimere både udvalget af høsten og blandingen af vores vine. Produktionen er vinificeret i termoregulerede rustfrie stålkar. Den konstante temperaturstyring gør det således muligt at bevare vines aromaer. Gæringerne, alkoholiske og malolaktiske, afsluttes. Fadningen af vores vine foregår i slutningen af december og dette udelukkende på franske egetræsfade. Vi har valgt at fade i Bordeaux-tønder: 1/3 af høsten på nye fade, 1/3 på to år gamle fade og den sidste tredjedel på maksimalt tre år gamle fade. Til aftapning bruger vi en automatisk aftapningsmaskine i vores kældre, som efter påfyldning af flasken trækker luften ud i halsen, for at sikre bedre konservering og lagring af vinen.
Dette er en livslang drøm for Encarna Castillo og Ton Mata. Ton fortæller: "Vi mødte hinanden da vi begge arbejdede i Champagne i 1998 og siden da har vi delt rigtig mange forskellige vine og håb".
Encarna stammer oprindeligt fra Cadaqués, Cap de Creus i Empordà og jeg er fra Sant Sadurní d'Anoia i Penedès, begge fra Catalonien, i det nordøstlige Spanien. Projektet Bufadors forbinder på sin vis de to områder Empordà og Penedès. Bufadors er en henvisning til Puig dels Bufadors, en bakke beliggende ved det sorte bjerg i Cadaqués.
Det glæder os at kunne starte på et familieprojekt, hvor vineriet er placeret i stueetagen af det hus, hvori vi skal bo og leve sammen som familie.
Corpinnat
Efter en lang og tung bureaukratisk kamp på mere end to år, lykkeds det i 2019, 9 cava-producenter at starte og få godkendt en helt ny D.O (appellation) i hjertet af Penedés, nemlig Corpinnat, hvori man ønsker at gøre op med kvalitetskravene for Cava D.O., som de ikke finder er ambitiøse nok.
Kravene til produktion af Corpinnat er følgende:
- 100% økologisk
- 100% håndhøstede druer
- 100% vinificering på domainet
- Flaskelagring, minimun 18 måneder
(mod 9 for Cava - Bufadors lagrer deres i op til 60! måneder)