Filter
Som et symbol på den unikke hundredeårige erfaring i Champagne er hver cuvée nøje presset på familiens gamle egetræspresse "DarcqFlamain" via en proces, der dateres helt tilbage til 1888. Resultatet af det langvarige pres giver Joseph Desruets champagnerne en sofistikeret og sjælden karakter: en naturlig og subtil iltning, der fremhæver aromastofferne, hvilket giver afrundede og kraftfulde vine.
Huset Champagne Follet-Ramillon blev grundlagt i 1955, men er blevet udviklet konstant igennem de forløbne årtier. Champagnen er produceret i Marne-dalen, i Belval-sous-Châtillon. Huset er en frontløber med hensyn til respekt for vinstokkene og jordbunden, hvor man f.eks. har anvendt afgræsning helt siden 1995, lang tid før det blev obligatorisk, hvilket har bevirket, at champagnen er blevet mere mineralsk og elegant.
Vinmarkerne ligger i Marne-dalen med en overvægt af druesorten Pinot Meunier, men også i Montagne de Reims hvor Pinot Noir- og Pinot Meunier er dominerende druesorter. Der dyrkes også Chardonnay.
Takket være denne diversitet og alsidighed er Champagne Follet-Ramillon i stand til virkelig at understrege sit terroir.
Nicolas Follet har før arbejdet som rådgivende ønolog i 17 år. Han har tilegnet sig sin viden om vin i hele verden, især i Sydafrika, Argentina, USA og Italien. I årenes løb har han specialiseret sig i produktionen af mousserende vine i varmt klima, således at han kan imødegå de klimatiske udfordringer i Champagne-regionen i fremtiden.
Nicolas Follet udtaler:
Vi skaber vores champagne "i marken og i kælderen". Vi arbejder i takt med sæsonerne uden brug af kemikalier for at opnå druer af optimal kvalitet, som høstes ved aromatisk modenhed af et traditionelt team af druehøstere.
Fremstillingen af vores champagner er guidet af den aromatiske karakteristik i druerne fra de enkelte marker. Den daglige vurdering af smagen under vinifikationen og det naturlige kælderarbejde gør det muligt for os at opnå den aromatiske kompleksitet, der er kendetegnende for vores hus, og den elegance, der er typisk for hele Champagne.
Gæringen og den efterfølgende fadlagring og modning tager mindst 6 måneder, inden lagringen på flasker starter. Der foretages ingen finering eller steril filtrering.
6 af vores yndlingsvine fra 6 af vores yndlings vinbønder. Med denne smagekasse kan du få en introduktion til 6 af både vores og cowine brugernes favoritter.
På Cantariña dyrker vi omkring 13 Ha vinmarker fordelt på tre forskellige plots, som alle ligger i vores hjemby Villafranca del Bierzo i León. Den første er den nyeste tilføjelse til projektet, Cotelo. Efter at have ligget hengemt og forladt i mere end 20 år, har vi plantet nye stokke med de lokale sorter Mencía og Godello. Den og ældste mark er Valdeobispo, et navn, der vækker dejlige minder om vores families stolte tradition. Den tredje mark, Viña de Los Pinos (paraje Las Gundiñas), er en af de mest ikoniske og fotograferede vinmarker i Bierzo. Den ligger ved Camino de la Virgen, en smal grusvej, der hvert år passeres af tusindvis af pilgrimme på vej til Santiago de Compostela.
Clark Estate er et ægte familievinfirma, der sætter en ære i at være dynamisk, dynamisk, kraftfuld og ægte. Rejsen begyndte for Peter og Jane Clark tilbage i 1998, da de besluttede sig for at rejse til Marlborough, plante en vinmark for at leve af jorden. Mere end 20 år senere bliver vores vine eksporteret og nydt over hele verden. Vi tror stærkt på ærlige familieværdier, exceptionel kvalitet og prompte service. Med vores vine viser vi virkelig det bedste af det, Marlborough kan tilbyde.
Hej jeg hedder Gonzalo Celayeta, og er født i Olite i Navarra, jeg begyndte min karriere i 2000 på Estación de Viticultura y Enología de Navarra (EVENA). Efter at have bestået min uddannelse til ønolog og arbejdet der i næsten fire år på forskellige vinhuse i området besluttede jeg at udvide sin horisont og fortsatte med at producere og rådgive forskellige vinhuse i Navarra og Rioja, men det var i 2004, at jeg besluttede at starte mit personlige projekt "Gonzalo Celayeta Wines".
I 2006 blev jeg teknisk direktør for Bodegas San Martín, også i Navarra, og fortsatte med at udvikle mit eget projekt sideløbende - men på en mere personlig måde, med begrænsede vine, der ikke altid vil blive gentaget og med tanken om at sætte nye projekter i gang, men altid med et personligt og differentieret præg, der indeholder en lille historie bag dem.
I 2014 kastede jeg mig ud i endnu et nyt og spændende projekt, Bodegas Unsi, med et lille vinhus i Olite og vinmarker i San Martín de Unx, landsbyen, hvor næsten alle mine vine fremstilles. Unsi er et projekt, der blev født med idéen om at genoprette gamle Garnacha-vinmarker, der er forladt i bjergområderne, steder, der er meget vanskelige at komme til, men som har en meget vigtig charme og autenticitet. Så jeg gik med i dette projekt, hvor jeg med hjælp fra nogle lokale vinbønder etablerede den vingård, der i dag har etableret sig som en af de bedste producenter af garnachas i Spanien.
Men for at komme til Gonzalo Celayeta Wines, som i virkeligheden er mit helt personlige projekt, skal man beskrive den filosofi, jeg følger, idet jeg altid laver vine der har en historie bag sig, noget der overfører en følelsesmæssig erfaring, autentiske vine, og med stort særpræg, enten ved deres fokus, fremstilling eller sammensætning (og næsten altid i ret små serier).
Det kan defineres som et traditionelt projekt med hensyn til vinfremstilling, hvor jeg søger de typiske og traditionelle druesorter og fremstiller dem med få manipulerende metoder (''respektfuldt''), og som afspejler karakteren af det område og den druesort, de hidrører fra. Til gengæld er der et nutidigt strejf i formidlingen af projektet, idet jeg altid søger efter det personlige indtryk og historier.
Vinene kan kategoriseres som autentiske og repræsentative for det område, hvor druerne er høstet, og jeg vil betegne dem som vine med en klar gastronomisk profil, og altid med et stort lagringspotentiale.
Har du nogensinde haft en inspirerende samtale med en flaske vin? Nej? Så er det på tide. Må jeg anbefale en sådan inspirerende samtale med en flaske NIERSTEIN OELBERG RIESLING TROCKEN. Lyt godt efter, og den vil afsløre mange af sine hemmeligheder. Alle mine vine har individuelle historier at fortælle. Det er min drivkraft: at skabe underholdende solitære vine, som giver dig ekstraordinære øjeblikke af nydelse og fordybelse. Louis Konstantin Guntrum Siden 1648 har GUNTRUM-familien produceret enestående vine. I 1909 vendte Louis Guntrum tilbage til den venstre bred af Rhinen og slog sig ned i Nierstein i Rheinhessen. I dag viderefører Konstantin Guntrum og hans kone Stephanie familiearven som 11. generation. Deres forpligtelse over for familiearven: "Tradition handler ikke om at passe asken, men om at tænde ilden." RHEINHESSEN ER VORES FORFÆDRE Vi er - bogstaveligt talt - forankret i Rheinhessen. Den verdensberømte Nierstein "Roter Hang", vinmarkerne på Oppenheims bjergskråninger og de bølgende bakker i Rheinhessen er individuelle terroirs, som gør det muligt at fremstille unikke vine fra hvert terroir. Rød sandsten (Nierstein), kridt (Oppenheim) eller ler - naturen giver os den perfekte jordbund for forskellige druesorter. Det mediterrane klima kombineret med disse elementer er perfekt. De unikke vine er i høj grad præget af de individuelle terroirs. Rheinhessen byder på mange af disse individuelle terroirs: Den verdensberømte røde sandsten i Nierstein. Kalkbund i Oppenheim. og lerjord i de bølgende bakker i Rheinhessen. For os er bæredygtighed en tankegang, som vi har dyrket i generationer: “Vi arbejder bæredygtigt og har aldrig bemærket det!". Vores slogan i kælderen er endnu enklere: Sød lediggang. Tid og tålmodighed er blandt de bedste vinmagere i verden.
Hej jeg hedder Gorka og jeg laver vin i Rioja sammen med mine 2 venner Roberto og Juan Antonio.
Sinodo stammer fra det græske σúνοδος der betyder "den samme vej". Vi synes at ordet opsummerer det helt perfekt for os tre venner, ønologer og vinmagere.
I 2014 besluttede vi at starte et lille projekt parallelt med vores arbejde på andre vinerier i Rioja. Venskabet stammer fra, da vi alle studerede ønologi på universitetet i La Rioja, og allerede dengang drømte vi om at lave vores egne vine sammen en dag.
Vores mål er at producere unikke vine fra vores families vinmarker med den største respekt for deres terroir og konceptet med høsteren og hans traditionelle vingård. Til dette ønsker vi personligt at forkæle druerne og være i fuld kontakt med processen i vingården fra høst til markedsføring af vinen, noget der er kompliceret i større skalaer. Vi er overbeviste om, at dette er måden at producere vine af højeste kvalitet på, såvel som en måde at værdsætte de gamle vinmarker og traditionelle Rioja vingårde, en unik arv, som vi ikke kan tillade at forsvinde.
Dette er en livslang drøm for Encarna Castillo og Ton Mata. Ton fortæller: "Vi mødte hinanden da vi begge arbejdede i Champagne i 1998 og siden da har vi delt rigtig mange forskellige vine og håb".
Encarna stammer oprindeligt fra Cadaqués, Cap de Creus i Empordà og jeg er fra Sant Sadurní d'Anoia i Penedès, begge fra Catalonien, i det nordøstlige Spanien. Projektet Bufadors forbinder på sin vis de to områder Empordà og Penedès. Bufadors er en henvisning til Puig dels Bufadors, en bakke beliggende ved det sorte bjerg i Cadaqués.
Det glæder os at kunne starte på et familieprojekt, hvor vineriet er placeret i stueetagen af det hus, hvori vi skal bo og leve sammen som familie.
Corpinnat
Efter en lang og tung bureaukratisk kamp på mere end to år, lykkeds det i 2019, 9 cava-producenter at starte og få godkendt en helt ny D.O (appellation) i hjertet af Penedés, nemlig Corpinnat, hvori man ønsker at gøre op med kvalitetskravene for Cava D.O., som de ikke finder er ambitiøse nok.
Kravene til produktion af Corpinnat er følgende:
- 100% økologisk
- 100% håndhøstede druer
- 100% vinificering på domainet
- Flaskelagring, minimun 18 måneder
(mod 9 for Cava - Bufadors lagrer deres i op til 60! måneder)