Filter
Domænet er beliggende ved Bourgognes port, mellem Paris og Beaune i hjertet af Chablis i byen Beines. I det klassiske og typiske terroirer og klima, som giver os mulighed for at producere unikke sprøde og knastørre hvidvine med stor kompleksitet. Den karakteristiske mineralitet i vores Chablis-vine kommer 100% fra Chardonnay, som får sin karakter og delikate friskhed fra den unikke jordbund i Chablis der med sit store indhold af maritime fossiler oven på den underliggende Kimmeridgianske marl, som stammer helt tilbage fra jura-tiden jord, der dukkede op for 70 millioner år siden, da havet trak sig tilbage. Dette efterlader os med den helt enestående jord: en vekslen mellem lag af kalksten og ler med fossile marine organismer. Når vi laver vores vine, forsøger vi at respektere så meget som muligt af denne mineralske friskhed, som kombinationen af Chardonnay og vores terroirs giver os.
Vi er stolte og beærede over at levere Chablis til alle Alain Ducasses restauranter i Frankrig bl.a. de 3 stjernede Michelin restauranter Plaza Athenée og Le Meurise i Paris.
Stéphanie fortæller:
I 1978 overtog min far Sylvian, som 34-årig, hans bedstefars og oldefars marker i Poilly-sur-Serein. Og i 2004 flyttede jeg, for at forberede et generationsskifte, hjem og har siden 2007 stået i spidsen for vingården. Min far Sylvain gik på pension i 2013, men fortsætter sammen med mor Monique med at hjælpe til både i markerne og i vineriet. Siden 1893, har vores familie været motiveret af det samme ønske og den samme overbevisning om altid at gøre det så godt som muligt.
Siden jeg overtog familiens domæne i 2007, har vi tilstræbt os at minimere brugen af kemi og gødning (ikke flere insekticider eller antibiotika) og vi bearbejder vores jord så vi undgår brugen af herbicider. Denne tilgang gør sig også gældende i vineriet hvor vi begrænser tilførslen af sulfitter i vores vine: Gæring sker naturligt lagring på lees og bærmen, klaring foregår er kun vha. bentonit (ler) og minimal filtrering for at bevare det maksimale udtryk af Chablis i vinene. Siden årgangen 2019 har denne tilgang resulteret i overgangen til certificering: Høj miljøværdi niveau 3Dette er en livslang drøm for Encarna Castillo og Ton Mata. Ton fortæller: "Vi mødte hinanden da vi begge arbejdede i Champagne i 1998 og siden da har vi delt rigtig mange forskellige vine og håb".
Encarna stammer oprindeligt fra Cadaqués, Cap de Creus i Empordà og jeg er fra Sant Sadurní d'Anoia i Penedès, begge fra Catalonien, i det nordøstlige Spanien. Projektet Bufadors forbinder på sin vis de to områder Empordà og Penedès. Bufadors er en henvisning til Puig dels Bufadors, en bakke beliggende ved det sorte bjerg i Cadaqués.
Det glæder os at kunne starte på et familieprojekt, hvor vineriet er placeret i stueetagen af det hus, hvori vi skal bo og leve sammen som familie.
Corpinnat
Efter en lang og tung bureaukratisk kamp på mere end to år, lykkeds det i 2019, 9 cava-producenter at starte og få godkendt en helt ny D.O (appellation) i hjertet af Penedés, nemlig Corpinnat, hvori man ønsker at gøre op med kvalitetskravene for Cava D.O., som de ikke finder er ambitiøse nok.
Kravene til produktion af Corpinnat er følgende:
- 100% økologisk
- 100% håndhøstede druer
- 100% vinificering på domainet
- Flaskelagring, minimun 18 måneder
(mod 9 for Cava - Bufadors lagrer deres i op til 60! måneder)
Den familieejede vingård, Cortes de Cima, ligger tæt ved Vidigueira i Portugals Alentejano region, midt imellem Lissabon, Algarve og Sevilla. Vingården har været i familiens eje siden 1988). Mød datteren Anna der også er vinmager - hun præsenterer her hendes eget personlige projekt med 2 smukke rene naturvine.
Hej jeg hedder Gorka og jeg laver vin i Rioja sammen med mine 2 venner Roberto og Juan Antonio.
Sinodo stammer fra det græske σúνοδος der betyder "den samme vej". Vi synes at ordet opsummerer det helt perfekt for os tre venner, ønologer og vinmagere.
I 2014 besluttede vi at starte et lille projekt parallelt med vores arbejde på andre vinerier i Rioja. Venskabet stammer fra, da vi alle studerede ønologi på universitetet i La Rioja, og allerede dengang drømte vi om at lave vores egne vine sammen en dag.
Vores mål er at producere unikke vine fra vores families vinmarker med den største respekt for deres terroir og konceptet med høsteren og hans traditionelle vingård. Til dette ønsker vi personligt at forkæle druerne og være i fuld kontakt med processen i vingården fra høst til markedsføring af vinen, noget der er kompliceret i større skalaer. Vi er overbeviste om, at dette er måden at producere vine af højeste kvalitet på, såvel som en måde at værdsætte de gamle vinmarker og traditionelle Rioja vingårde, en unik arv, som vi ikke kan tillade at forsvinde.
Château Duplessy og dets kældre ligger i AOC-appellationsområdet for fantastiske Bordeaux-vine, 15 km syd for Bordeaux og omkring 20 km fra Bordeaux Mérignac lufthavnen. Château Duplessy vingården har eksisteret siden 1728. Ejerne Josiane og Willi Liebherr har renoveret slottet med respekt for den historiske arkitektur. Vingården strækker sig rundt om slottet på de første bakker nær Garonne. Husets vinstokke nyder godt af en meget god sydlig og sydvestlig eksponering på grusjord og ler-kalkstensundergrund. Vingårdens druesorter består af tre ædle Bordeaux druesorter til fremstilling af husets rødvine: Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 15%, Cabernet Franc 15% og for hvide: Sémillon 20%, Sauvignon Blanc 70%, Muscadelle 5 % og Sauvignon Gris 5 %.
François Sick fortæller:
Høsten er helt manuel, i overensstemmelse med traditionen. Når druerne er modne, samler omkring tredive plukkere druerne i kasser, som straks transporteres til vores egne kældre. Ejerne valgte i 2010 økologisk landbrug, med respekt for miljøet og kun at bruge naturlige produkter til økologisk vinfremstilling. Under gæringen svarer karene i forskellige størrelser til de forskellige parceller på godset, hvilket gør det muligt at optimere både udvalget af høsten og blandingen af vores vine. Produktionen er vinificeret i termoregulerede rustfrie stålkar. Den konstante temperaturstyring gør det således muligt at bevare vines aromaer. Gæringerne, alkoholiske og malolaktiske, afsluttes. Fadningen af vores vine foregår i slutningen af december og dette udelukkende på franske egetræsfade. Vi har valgt at fade i Bordeaux-tønder: 1/3 af høsten på nye fade, 1/3 på to år gamle fade og den sidste tredjedel på maksimalt tre år gamle fade. Til aftapning bruger vi en automatisk aftapningsmaskine i vores kældre, som efter påfyldning af flasken trækker luften ud i halsen, for at sikre bedre konservering og lagring af vinen.
Her på Cellar Mas Pòlit dyrker vi otte hektar vinmarker med Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon, Syrah og Monestrell samt den hvide sort Moscatell d'Alexandria. Pga. terroirets særlige karakteristika på bjergskråningerne producerer vi druer med lav udbytte, der giver os koncentrerede og velstrukturerede vine.
Om ikke så længe kan du læse om og bestille vores skønne vine herunder!
Denne tekst kommer i slide 2 (OM VINHUSET).
Særlige vigtige points